fbpx

SECRETELE CURATENIEI BINE FACUTE

curatenia-casei

Începutul primaverii este perioada cea mai propice pentru zugravit, revopsit tâmplariile, spalatul perdelelor si curatatul draperiilor si, în principiu, pentru o mare curatenie generala. Primavara ne gandim sa reamenajam si sa reimprospatam aspectul locuintei noastre inlocuind lucrurile de care nu mai avem nevoie. Desi toate gospodinele stiu ce au de facut in timpul curateniei generale, este bine sa stii si cateva trucuri. Cu aceasta ocazie, inveti cum poti sa faci curatenie mai usor, mai eficient si mai economic!

–  Curatenia trebuie începuta de sus în jos si din interior catre exterior. În acest fel nu veti trece peste zonele curatate si nu veti fi obligate sa repetati procesul de curatenie.

– Nu spala geamurile pe vreme insorita sau daca esti nevoita sa faci acest lucru incepe cu geamurile pe care nu bate inca soarele Produsul pulverizat pe fereastra se va usca rapid de la caldura si vei observa darele ramase.  Atunci cand este innorat si vei avea mai mult timp la dispozitie pentru a reusi sa elimini urmele de pe fereastra.

– Nu pulveriza spray-ul de mobila pe toata suprafata, pina vei ajunge la ultimul raft al mobilierului substanta se va usca si se va imprima in lemn si va deveni foarte deficil de intins si de curatat surplusul de solutie. Aplicand produsul pe o carpa de MICROFIBRA vei curata mai bine si mai repede, folosind doar cantitatea de solutie necesara.

–Praful se sterge dupa ce se aspira covoarele. Daca se face invers, sunteti nevoite sa stergeti din nou praful dupa utilizarea aspiratorului. Este indicat ca mai întâi sa stergeti praful si apoi sa spalati podelele sau suprafetele care necesita acest fel de curatare. Astfel nu veti împrastia mizerie sau lasa dâre pe podea

–Nu folositi substante de curatat în exces. Acestea pot distruge suprafetele si pot lasa reziduuri care atrag praful, dar va pot produce si alergii.

–Strangeti mai intai ” grosul”, dezordinea dintr-o incapere pentru a putea incepe curatenia. Goliti cosurile de gunoi, strangeti lenjeria de pe paturi, prosoapele si toate obiectele sau resturile lasate aiurea. In baiestrangeti prosoapele, covoarele de baie, obiectele de pe etajere, marginea vanei sau de pe rezervorul vasului de wc. Procedand asa eviti riscul de a trece cu vederea anumite pete si iti usurezi munca

– Scutura bine draperiile si perdelele, cea mai eficace metoda este sa le lovesti bine cu un prosop, astfel praful se colecteaza doar pe podea de unde va fi aspirat cu aspiratorul

– Aspira intotdeauna inainte de a da cu mopul-eviti astfel sa ramana pe podea fire de par ud foarte greu de indepartat, incepe din coltul cel mai indepartat al camerei catre peretele cu usa

–Lasa produsele de curatare sa actioneze suficient timp inainte de a te pune pe frecat, astfel exploateaza la maxim puterea detergentilor.Lasa intotdeauna detergentii sa actioneze timp de cateva minute pe suprafetele de faianta sau cele emailate din baie si bucatarie, in acest timp poti spala geamurile,oglinzile sau dulapurilesi celelalte obiecte.Revino apoi la suprafetele tratate cu detergent de unde nurdarie se va curata mult mai usor si mai bine.

– Foloseste doar carpele din microfibra sau cele de bumbac 100%, evita-le pe cele din polierster care lasa scame

– Lasa curatenia baii pentru final pentru a reduce riscul de recontaminare a suprafetelor

Iubim casa fara pata, dar nu ne dorim sa ne petrecem absolut tot timpul liber curatand-o. Acestea au fost cateva sfaturi de la experti care ne pot ajuta sa vem o casa curata si ordonata tot timpul, cu ajutorul unor metode ce vor face aceste sarcini mult mai usoare, mult mai efective si care ne vor consuma mult mai putin timp. Dar exista si o alta varianta pentru acele momente cand ne simtim coplesite de treburi; putem apela la HOMY ALL SERVICES ( www.homy.ro)- FIRMA DE CURATENIE IN TIMISOARA, ce-si ofera serviciile profesionale de curatenie, atat generala cat si curatenie de intretinere pe baza de abonament.

.

 

×